Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر هدایتی گفت: با افزایش مبلغ وام ازدواج و مدت زمان بازپرداخت، تامین ضامن برای زوجین بسیار دشوار شده و همین عامل باعث شده تا متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج افزایش یابند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک از بجنورد، علی اصغر هدایتی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی پیش از ظهر امروز در قرارگاه جمعیت استان اظهار داشت: طبق قانون بودجه هر ساله، وام های ازدواج تکالیفش برای سیستم بانکی مشخص می شود که در سال جاری موضوع پرداخت وام فرزند آوری نیز ابلاغ شده است که هر دو مورد جزو اولویت ها و تاکیدات سیستم بانکی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا انتهای خرداد ماه، تعداد سه هزار و ۳۲۸ فقره وام ازدواج به مبلغ چهار هزار و ۷۶۷ میلیارد ریال توسط بانک های ملی، ملت، رفاه کارگران، مسکن، سپه، کشاورزی، توسعه تعاون، تجارت، صادرات، پست بانک و بانک قرض الحسنه مهر ایران پرداخت شده است.

هدایتی با اشاره اینکه بیشترین پرداختی های تسهیلات ازدواج مربوط به بانک های ملی، ملت و صادرات بوده است، گفت: تسهیلات در سال جدید براساس قانون بودجه برای زوج زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با کارمزد چهار درصد و مدت بازپرداخت ۱۰ ساله است.

وی همچنین با بیان اینکه برای رده سنی بالاتر از رنج اعلام شده در فوق، مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان پرداخت خواهد شد، گفت: علاوه بر این اگر مشمول قانون ایثارگری باشند مبلغ وام ازدواج دو برابر می شود.

هدایتی خاطرنشان کرد: سال گذشته در استان خراسان شمالی تعداد ۱۳ هزار و ۲۹۳ فقره وام ازدواج به مبلغ ۱۱ هزار و ۹۱۵ میلیارد ریال پرداخت شده است که در مقایسه با سال ۹۹ در تعداد ۹۰ درصد و در مبلغ نیز به همین میزان رشد بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ازدواج در اولویت وام های بانکی قرار دارد، اضافه کرد: نکته قابل توجه این است که با افزایش مبلغ وام ازدواج و مدت زمان بازپرداخت، تامین ضامن برای زوجین بسیار دشوار شده است و  باعث شده تا متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج روند افزایشی پیدا کرده است.

هدایتی یادآور شد: براساس آخرین آمار در تاریخ امروز تعداد هفت هزار و ۶۳۶ نفر متقاضی دریافت وام ازدواج هستند که در مراحل تشکیل پرونده، واریز و برخی نیز تعیین شعبه نشده اند و روزانه این آمار در حال تغییر است.

وی اظهار داشت: همه بانک های دولتی و خصوصی موظف شده اند که در پرداخت وام های ازدواج اولویت خاصی داده شده است.

دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان شمالی همچنین با اشاره به اینکه تسهیلات فرزندآوری نیز با کارمزد چهار درصدی پرداخت می شود، گفت: پرداخت وام ها باتوجه به فرزند اول ۲۰ میلیون تومان، فرزند دوم ۴۰ میلیون تومان، فرزند سوم ۶۰ میلیون تومان، فرزند چهارم ۸۰ میلیون و فرزند پنجم نیز ۱۰۰ میلیون تومان است.

وی یادآور شد: بازپرداخت تسهیلات فرزندآوری برای فرزند اول سه ساله و به همین ترتیب یک سال به آن اضافه خواهد شد.

هدایتی بیان داشت: برای دریافت وام فرزندآوری نیاز به یک ضامن معتبر است که در سیستم بانکی این ضامن باید یک چهارم مبلغ حقوق و یا مبلغ مانده و یا گردش بانکی باید قسط وام را پوشش دهد.

وی با اشاره به اینکه در موضوع تسهیلات فرزندآوری تمام بانک های خصوصی، دولتی و غیردولتی موظف به پرداخت به وام هستند، گفت: تا پایان خرداد ماه سال جاری یک هزار و ۶۷۰ فقره وام فرزندآوری به مبلغ ۷۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال پرداخت تسهیلات در بانک های خراسان شمالی انجام شده است.

هدایتی ادامه داد: وام فرزند آوری به متولدین یکم فروردین ۱۴۰۰ به بعد پرداخت می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیون تومان خراسان شمالی وام ازدواج دریافت وام وام فرزند سال جاری فقره وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۵۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم

عباس عبدی در یادداشتی با عنوان «صنعت دستاوردسازی» در روزنامه اعتماد نوشت: متأسفانه یکی از ویژگی‌های بارز جناح حاکم دستاوردسازی است، که به علت فقدان دستاورد‌های ملموس و قابل توجه، با تفسیر و تعبیر‌های گوناگون می‌کوشند که برای دولت و مجلس دستاورد تعریف کنند.

امسال وارد سومین سال اجرای قانون فرزندآوری و جوانی جمعیت هستیم. قانونی که به لحاظ مصارف و منابع مالی یک فاجعه بود و از حیث اصول کلی حاکم بر آن نیز غیر قابل پذیرش است، ولی مهم‌تر از همه فقدان اثرگذاری این قانون است. به همین علت اگر توجه شود، افراد دولت و مجلس درباره موفقیت‌های این قانون که دستپخت مشترک اصولگرایان است، هیچ ادعایی که نشانگر موفقیت باشد اظهار نمی‌کنند، و این به منزله شکست طرح فرزندآوری است، ولی به جای اعلام شکست طرح و توقف آن، همچنان آن را ادامه می‌دهند، به امید آنکه بعدا موفق شود! یا شرایطی پیش‌آید که مجبور به اقرار شکست نشوند!

با این حال طی روز‌های گذشته دیده شده که برخی از منسوبین وزارت بهداشت و درمان، کوشیده‌اند که در این مورد نیز دستاوردسازی کنند و اجرای قانون را موفقیت‌آمیز جلوه دهند. از جمله مقام وزارت بهداشت و درمان ادعا کرده که: «شیب کاهش جمعیت بسیار تند بود و اکنون کند شده است، وقتی آمار کاهش جمعیت را از سال ۱۳۹۹ مشاهده می‌کنیم، این آمار هرچه به ۱۴۰۲ و امسال نزدیک می‌شویم، کندتر شده و به یک چهارم آمار پیش از آن رسیده است.

اگر قانون جوانی جمعیت نبود، قطعا شاهد کاسته شدن از نرخ کاهش جمعیت نبودیم.» مدیری دیگر از وزارت بهداشت اضافه کرد: «در سال ۱۳۹۵ نرخ باروری به ۲.۱۲ و در سال ۱۴۰۰ به ۱.۶۵ رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال ۱۴۰۱ با روند افزایشی به ۱.۶۶ رسیده است.» می‌خواهند بگویند که اجرای قانون فرزندآوری مانع از روند کاهشی گذشته شده و شدت کاهش را کم کرده است و به عنوان دستاورد دولت معرفی کرده‌اند. این ادعا چند ایراد دارد که به آن پرداخته می‌شود.

۱ـ مطابق برنامه توسعه باید نرخ باروری به ۲/۵ برسد. این حجم بزرگ از اتلاف منابع مالی برای این نیست که کمتر از یک‌صدم! به نرخ باروی اضافه یا از روند کاهشی فرزندآوری به میزان اندکی کم شود... 

اگر اینطور پیش برود ۸۰ سال دیگر به نرخ مورد نظر خواهیم رسید. طرح فرزندآوری برای تغییر روند کاهشی و حتی افزایشی شدن آن بود و نه کاهش بسیار اندک و موقتی.

۲ـ ایراد مهم‌تر این است که این مقایسه را با سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ انجام داده‌اند، در حالی که باید با سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یعنی سال پیش از اجرای قانون و آمدن این دولت انجام می‌دادند. تعداد متولدین در سال ۱۴۰۰ اندکی بیش از ۱۳۹۹ بوده، بنابراین پیش از آمدن این دولت و این قانون، روند کاهشی متوقف شده بود. ولی در دو سال اخیر دو باره روند کاهشی شدت گرفته است. تعداد متولدین در ۱۵ سال اخیر به شرح زیر است: 

خوب نگاه کنید! روند زاد و ولد تا سال ۱۳۹۴ مثبت بوده است. پس از آن است که روند کاهشی آغاز می‌شود. از سال ۱۳۹۶ تا پایان سال ۱۳۹۹؛ حدود ۲۷‌درصد کاهش یافته که عوارض وضعیت بد اقتصادی و تحریم‌ها و ناامیدی از آینده است. این ظرفیت منفی تخلیه شد، ولی با آمدن دولت جدید که امید را باید به جامعه باز می‌گرداند، نه تنها چنین نشد، بلکه با تشدید ناامیدی، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم.

هر چند بودجه فوق‌العاده زیادی را صرف فرزندآوری کردند و مقررات سفت و سختی نیز برای آن گذاشتند و خواستند با افزایش ازدواج ماجرا را حل کنند، ولی نتیجه عکس داد و ازدواج در همین دو سال اجرای این طرح حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است.

جالب اینکه یکی از مسوولان وزارت کشور با هدف دستاوردازی گفته است که با آمدن دولت رییسی، طلاق کمتر شده است. این نیز غلط است. آمار طلاق در سال ۱۴۰۱، نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایشی است و در سال ۱۴۰۲ تا حدود ۵ درصد کاهش یافته است. ولی آمار خام طلاق مساله اصلی نیست، بلکه نسبت طلاق به ازدواج و نیز نرخ طلاق مهم است که براساس آمار رسمی ثبت احوال هر دو مورد افزایش یافته است.

۳ـ ایراد دیگر درباره ادعای کاستن از شدت نزولی فرزندآوری است. این پدیده نیازی به دخالت دولت نداشت. به‌طور عادی رخ می‌داد. چرا؟ شما هنگامی که تصمیم به کاهش وزن می‌گیرید در یک ماه اول ممکن است تا ۵ کیلو کم کنید، ولی در ماه‌های بعدی نمی‌توانید با همین سرعت وزن را کم کنید، به مرور کاهش وزن سخت و سخت‌تر می‌شود.

کاهش فرزندآوری هم همین گونه است، ابتدا با سرعت کاهش می‌یابد، ولی در ادامه سرعت کاهش آن کم می‌شود. سرعت افزایش نیز همین گونه است. در هر حال این نوع دستاوردسازی‌ها موجب اعتماد مردم نمی‌شود، فقط مسوولان بالادست را که فاقد آگاهی‌های لازم از جزییات هستند فریب می‌دهد. همین و بس.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد عباس عبدی از پرداخت وام‌های ازدواج ، فرزندآوری و مسکن: این پول‌ها را به بخش تولید بدهید، ازدواج و فرزندآوری خودش محقق می‌شود انتقادات صریح عباس عبدی : فکر می کنند با پرداخت قدری پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند؟ مشکل اصلی جوانان سقوط اقتصاد و درآمدست

دیگر خبرها

  • تولید ۳.۶ میلیون نهال در خراسان شمالی طی سال جاری
  • صادرات ۱۰۷ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی طی سال گذشته
  • عباس عبدی : قانون فرزندآوری به لحاظ مصرف منابع مالی فاجعه است / در دولت جدید با تشدید ناامیدی ، شاهد کاهش دوباره فرزندآوری شدیم
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی
  • پرداخت ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • پرداخت ۱۷۰۰ همت تسهیلات به واحدهای تولیدی کشور
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند